Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Για το μακελειό στην Μόσχα

Σε μια πρώτη ανάγνωση, το χθεσινοβραδινό μακελειό στο Crocus City Hall στην καρδιά της Μόσχας έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες πολλών σταλεγάκηκων για τον ρόλο της σύγχρονης -και κατ' ουσίαν βαθιά μεταμοντέρνας- λεγόμενης ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Πλέον καθίσταται και με απτές αποδείξεις βέβαιο ότι η ηγεσία της φονταμελιστικής οργάνωσης-σφραγίδας με την επωνυμία ISIS/ISIS-K, που συνηθίζει να αναλαμβάνει την ευθύνη για πολύνεκρα hit and run χτυπήματα μέσω ανακοινώσεων στο βοθρώδες dark web, απαρτίζεται από 5-10 μικροπράκτορες της CIA, οι οποίοι, εργαλειοποιώντας δίκτυα φανατικών σαλαφιστών σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή και ψαρεύοντας από δω κι από κει δίποδα περιτρίμματα και χρήσιμους ηλίθιους με σοβαρές ψυχοπαθολογίες, ενορχηστρώνουν και υλοποιούν στοχευμένες τρομοκρατικές ενέργειες, πάντα εναρμονισμένες με τις εκάστοτε κατευθύνσεις της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την εκ νέου επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους ρωσικού έθνους στο καθεστώς Πούτιν (δεν θα εξετάσουμε τώρα αν οι εκλογές ήταν "δίκαιες" κατά τα φιλελέδικα πρότυπα, αλλού είναι το θέμα) και νά 'σου το α λα Λάκι Λουτσιάνο μαφιόζικο μήνυμα εκ μέρους της "σωστής πλευράς της ιστορίας".

Σας ομιλεί ο Λευκός Οίκος...

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ωστόσο, φανερώνεται για ακόμα μια φορά ο κυνικός αμοραλισμός της συλλογικής Δύσης. Του χαντινγκτόνιου αυτού πολιτισμικού σύμπαντος το οποίο, με επίκεντρο το MIC της Ουάσινγκτον, δεν διστάζει να αβαντάρει ετερόκλητες ομαδώσεις και να υιοθετήσει κάθε είδους ιδεολογικά/θρησκευτικά μοτίβα προκειμένου να εκτελέσει τους χυδαίους σχεδιασμούς του.

Έτσι λοιπόν, ενώ στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών επικρατεί η soft δικτατορία του πασιφιστικού wokeness, στις ουκρανικές στέππες οργιάζουν οι επιδοτούμενοι νεοναζί, και όπου απαιτηθεί νεκραναστένεται και ο ριζοσπαστικός σουνιτισμός ως μαστίγιο εναντίον όσων τολμήσουν να σηκώνουν ανάστημα.

Wokers, νεοναζί, σαλαφιστές, τρελαμένοι νεοπροτεστάντες ευαγγελικοί, πεφωτισμένοι συντηρητικοί, bleeding heart σ/δκράτες, εναλακτικοί αριστεροί, φιλοισραηλινοί εθνικιστές, ροζ αναρχικοί, γκρίζοι τεχνοκράτες, εμπριμέ ακροδεξιοί, όλοι παραμερίζουν τις... "αγεφύρωτες" κοσμοθεωρισιακές διαφορές τους και ενώνονται στην πανδυτική σταυροφορία κατά της ανερχόμενης Ευρασίας. Μην κοροιδευόμαστε, όλα είναι γεωπολιτική πλέον. Οι "ιδεολογίες" (ή καλύτερα οι ταμπέλες και τα σύμβολα με τις ποικίλες αξιακές συμπαραδηλώσεις και τις ιστορικές τους αναφορές) πέθαναν οριστικά. Η επιτομή της liquid modernity....